| Anders dan wijn |

IMG_4863Wie Robert al kent zal toch vooral denken aan de bijzondere dranken (we spreken van “Bergers”) die hij produceert van zo’n beetje alles behalve druiven. Hij heeft inmiddels een vermaard assortiment van fruit (van bosaardbei tot zwarte bes), bloemen (van Chinese roos tot vlierbloesem), wortels (gentiaan en gember), boomsappen (berk en esdoorn ) en gewassen (saké) gecreëerd, dat door de liefhebbers van “puur” zeer wordt gewaardeerd.

De “Bergers” zijn met grote precisie  gemaakt van de beste producten uit de natuur. Met liefde en aandacht zijn alle bewerkingen handmatig verricht. “Bergers” zijn geen wijnen want ze zijn nooit van druiven gemaakt maar het zijn “méthodes vinoises” of wel “Bergers” zijn op de zelfde manier vergist zoals wijnen. Er bevinden zich geen kunstmatige toevoegingen in de flessen. Bergers zijn puur natuur, zonder sulfiet, niet gefilterd.

binnenste buitenMet de ”Berger” gemaakt van het berkensap stond Robert vrijdag 20 mei 2016 centraal in het KRO-NCRV-programma Binnenste Buiten.

Bezoek de oude site